TOKSİNLER NELERDİR 5314079994

toksi̇nler nelerdi̇r 5314079994 

TOKSİNLER NELERDİR YENİ BİLGİLER

 

Beslenmeyle ilgili soruları geniş ölçekten değerlendirmek istiyoruz.Bugünkü konumuz toksinler nelerdir?.

 

Kilo kontrolü ve beslenme düzeni değişikliklerinde birçok diyetisyenin ve beslenme uzmanının bahis ettiği toksin nedir toksinler nelerdir? kısaca bu konuya işlemeye çalışacağız.

 

İnsan hayatı beslenme üzerine kuruludur.Beslenirken yaptığımız davranışlar bizim hayatımızın bütününü etkilemektedir.

 

Faydalı alışkanlıklar düzeni içerisinde karanlık bir odada uyumak daha rahat bir uyku için fırsat yaratır.

 

Toksinler de dolaylı ve doğrudan bizim hayatımızı etkileyen faktörler arasında sıralanmaktadır.

 

Toksinler nelerdir dediğimiz zaman; doğal hayatta bitkiler ve hayvanlar tarafından oluşturulan insan için zehirli ya da zararlı maddelerdir.

 

Bunun yanı sıra doğal olarak beslenmeye devam ettiğimiz sürece neler oluyor bedenimizde?. 

 

Vücudumuzda besinlerin işlenmesi ve sindirilmesi sonucunda ortaya çıkan,aynı zamanda vücuda zararlı olan,kimyasal ve doğal atıkları toksin olarak değerlendirmek kimi çevrelere göre kabul görmektedir.

 

Toksinler vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirmesini zorlaştırmaktadır.

Vücudun daima temiz ve işler bir şekilde yoluna devam edebilmesi için vücuttan toksinleri atmak gerekiyor.

 

Bunu birkaç başlıkta değerlendirmek ve hayata geçirmek mümkündür.

 

Bunlar kısaca;

 

  • Bedensel hareketleri yaparak toksinleri vücudumuzdan uzaklaştırabiliriz

 

  • Yeterli düzeyde uyku,toksinlerin vücuttan dışarıya atılması ve daha fazla dinlenme hissini yaratmak için kolaylık sağlayabilir

 

  • Düzenli yapılan her şey vücudu etkilemektedir, bunlar arasında düzenli ve ihtiyaç kadar su içmek toksinlerin vücuttan hızlıca atılmasına yardımcı olur

 

  • Beslenme düzeninde değişikliğe giderek renkli ve çeşitli gıdaların tüketilmesi;antioksidan kabul edilen doğal toksin atıcıların artışı ile vücuttan daha hızlı toksin atılmasını kolaylaştırabilir

 

  • Prebiyotik ve Probiyotik gıdalar tüketerek boşaltım sisteminin yükünü çeken ince ve kalın bağırsakların daha temiz ve sağlıklı kalması sağlanarak toksin maddelerin dışarıya atılması kolaylaştırılabilir

 

  • Lifli gıdalar tüketerek sindirim sisteminin daha rahat çalışması sayesinde vücuttaki toksinlerin dışarıya atılmasını kolaylaştırabilirsiniz

 

Görüldüğü üzere örnekler çoğaltılabilir.Siz de bu konuda yaşadığınız deneyimleri yazımıza yorum yaparak sizin gibi farklı problemler yaşayan insanlara katkıda bulunabilirsiniz.

 

Toksinler nelerdir diye sıkça karşılaştığımız insanlara biz de zaman zaman soru soruyoruz.

Genellikle insanlar toksin ya da toksik maddelerin sadece kimyasal kaynaklı olabileceğini düşünüyor.

 

Halbuki toksinler sadece dışarıdan alınan kimyasal maddelerden ibaret değildir.

 

Vücudumuz sürekli çalışan ve günlük hayatı sürdürmemiz için enerji üreten bir mekanizma.

 

Tabi ki insanların hareketli olup olmadığı,gün içerisinde aktivite durumuna göre vücudunda ne kadar toksin biriktiği de ayrıca bilimin incelemesi gereken bir durumdur.

TOKSİNLER NELERDİR KİLO KONTROLÜNE ENGEL OLURLAR MI

 

İnsan bazen düşünüyor; kilo kontrolünü zor bir süreç olarak değerlendiriyor.Toksinler nelerdir sorusunu anlamak için öncelikle Toksin nedir tekrar edelim;

 

Kilo kaybını,beslenmeyi ya da kilo almayı zorlaştıran bir faktör müdür değil midir?.Birçok farklı kaynakta farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Toksin nedir?.Dediğimiz zaman yaşayan bir organizmanın metabolizma faaliyetleri ile ortaya çıkan doğal ya da kimyasal bir zehir benzetmesi bu tarife uymaktadır.

 

Genellikle toksinler nelerdir sorusuyla karşılaşıyorum. Çoğu insan bireysel olarak kilo kaybını hedefliyor.

 

Fakat vücuttan toksin atılması;sadece kilo kaybı üzerinde etkili olmuyor.

 

İnsan nefes alıp verirken,terlerken,dışkılama ve idrar yolu ile vücutta biriken birçok toksini atmaktadır.

 

Fakat ne var ki bazı kimyasal kaynaklı toksinlerin vücuttan atılması bazen tıbbi bir uzmanın gözetiminde kontrolü takip edilmesi gerekebilir.

 

Konuyu bu geniş ölçekli değerlendirmek gerekiyor.

Aslına bakarsanız doğal hayatta bitkiler ve insanlar tarafından oluşturulan atık maddeler,yani toksinler hem çevreyi hem de yaşayan bütün canlıları etkilemektedir.

 

Kilo kaybı ya da kilo alma amacı güden insanlar için beslenmenin önemi burada açık seçik ortaya çıkıyor.

 

Biraz önce de belirttiğimiz gibi; vücuttan toksin atılması normal şartlarda beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri ile hızlanabilir.

 

Vücudumuz milyonlarca hücreden oluşmaktadır.Hücrelerin faaliyetleri durmaksızın devam ediyor.

 

Hani yazımıza toksinler nelerdir başlığı attık ve toksin konusunu işliyoruz ya işte burası çok önemli.

 

Madem öyle beslenme değişikliği,kilo kontrolü ve genel yaşam refah düzeyinizi arttırmayı istiyorsanız; bu kısa bilgileri bir kenara not edebilirsiniz.

Toksinler nelerdir kabataslak bir bilgiye sahip oldunuz. Şimdi hücrelerimizin hiç durmadan çalışarak ürettiği  toksinlerin varlığını kabul edebiliriz.

 

Demek ki bu toksinleri tamamen durdurmak, yani metabolizmayı durdurmak imkansız.

 

Metabolizmayı durdurmak imkansız olduğuna göre; ortaya çıkan toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırıcı yöntemleri biraz önce sıraladık.

 

Siz de genel refahınızı düzeltmek ve vücudunuzu rahatlatmak için şimdi yeni bir adım atabilirsiniz.

 

Her ne kadar toksin kelimesi sizler de hoşnutsuzluk yaratıyor olsa bile,doğal hayatta birçok canlı bu şekilde zararlı toksinler sayesinde hayatta kalmaktadır.

 

Tabi ki söz konusu insanlar olunca günlük hayatta daha iyi hissetmek,daha aktif olmak amaçlanıyor.

 

Dolayısıyla toksinlerden kurtulmak için bulunduğunuz ortamın temiz olması ne kadar önemliyse,Vücudunuzun da temiz olması için gerekenler var elbette.

 

Bedenimizin ahenkli bir şekilde çalışması ve toksinlerden düzenli şekilde korunabilmek için bazı iyileştirmeleri alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor.

 

Mesela basit bir örnekle devam edebiliriz.Yeşil çay binlerce yıldır arındırıcı etkisi ile meşhurdur.

Hani siz de şu an hemen yeşil çayın çok fazla içilmesi zararlıdır falan gibi bir düşünceye kapılabilirsiniz.

 

Biz de buradan tekrar bir hatırlatma ile devam etmek istiyoruz; yeşil çayı ya da farklı bir içeceği tercih ediyorsanız her şeyi kararınca tüketmemiz gerektiğini hatırlatalım.

 

Kilo kaybını hedefleyen bir insan için vücuttan toksin atıldığını anlamak çok zor değildir.

 

Mesela 21 günlük bir program ile kendinizi test edebilirsiniz.21 gün içerisinde ihtiyacınız kadar suyu tüketmeye devam ettiğiniz sürece lavaboya çıkma ihtiyacınızın arttığını görebilirsiniz.

 

Yine farklı bir örnekle devam edelim.Bu 21 günlük program içerisinde lifli beslenmeyi düzenli hale getirdiğiniz takdirde kabızlık probleminin sessiz sedasız ortadan kalktığını görebilirsiniz.

 

Amaç sadece kilo kaybını ya da kilo kazanımı gibi bir hedefi ortaya çıkarmak değil.

 

İnsan hayatını bir bütün olarak değerlendirip;iyi alışkanlıkları düzenli hale getirmek.Bütünüyle kilo kontrolünde başarılı olmanızı sağlayabilir.

 

YİYECEKLERDE SAKLANAN TOKSİNLER NELERDİR

 

Yiyeceklerde gizlenen toksinler nelerdir?.Siz de eminim hayatınızın belli bir döneminde diyet uyguladınız ya da şu anda yeni bir diyete başlamak istiyorsunuz.

 

Toksinler doğal kaynaklı ya da kimyasal kaynaklı zararlı maddeler olarak insan bedenini etkilemektedir.

 

Yediğimiz yiyeceklerde doğal yoldan birikmiş ve vücuda zarar vermesi muhtemel toksin maddeler bulunabilir.

 

Genel olarak insan sadece Diyet yaparken hayatını düzenli bir akış içerisinde tutmaya çalışır.

kilo vermek

Aslında kilo problemi ile karşılaşmadan önce yeme içme konusunda hayatınızda değişiklikleri kabullenerek yola devam edebilirsiniz.

 

Vücudun toksinlerden arınması demek;düzenli bir hayat ve dengeli beslenme anlamını taşımaktadır.

 

Toksin dediğimiz zararlı atıklar bazen hayvanlar bazen de bitkiler aracılığı ile sofralarımıza mutfaklarımıza kadar gelebilmektedir.

 

Şöyle kısaca düşünecek olursak denizlerde biriken zararlı atıkları tüketen balıkları mangalda ya da tavada pişirip yiyen bir insanın balıktan gelen toksine karşı hazırlıksız olduğunu hatırlatalım.

 

Bedenimizin çalışmasını etkileyen,mesela basit bir örnek verecek olursak;sürekli kendine halsiz hissetmeye kadar götürebilecek vücutta toksin birikmesi gibi durumlarla karşılaşan birçok insan bulunmaktadır.

 

Vücudumuz bizim yaşayacağımız tek adresimiz.

 

Normal şartlarda odamızın oda spreyi ile güzel kokmasını isteriz,yerlerin günlük temizlenmesini, masamızın tozunun günlük alınmasını bekleriz.

 

Aynı şekilde vücudumuzun da doğal kaynaklı toksinlerden arınması için küçük ama etkili tedbirleri almak,sağlıklı bir beslenme planı ve dengeli bir yaşam aritmetiği ile mümkün olabilir.

Yiyeceklerde bulunan toksinler nelerdir derseniz;yine su ile ilgili bir örnekle devam edelim.

 

Bildiğiniz gibi tarlalarda seralarda yetiştirilen sebzeler meyveler bulunmaktadır.

 

Sebzelerin ve meyvelerin bulunduğu

Sera ve tarlaların yetiştirilen meyveye ve sebzeye göre çeşitli kimyasal ilaçlarla korunmaya çalıştığını hepiniz bilirsiniz.

 

Bunun yanında yetiştirilen sebze ve meyvenin hangi kaynaktan su ile beslendiğini bilmekte size ne tür bir durumla karşı karşıya olduğunuzu gösterebilir.

 

Artezyen adı verilen kuyular sayesinde sulama yapılan alanlarda zaman zaman toprak altından gelen toksinler yetiştirilen sebze ya da meyvelere su yolu ile taşınmaktadır.

 

Elbette bunları bizim gözle görmemizin imkanı yoktur.

 

Fakat temiz gıda kavramı ile yani doğal yoldan yetiştirilen sebze ve meyveleri tüketmek;toksinler nelerdir sorusu içerisinde ele aldığımız toksin  maddelerin sebze ve meyvelerden vücudumuza geçtiğini geniş çerçeveden açıklamış oluyor.

 

Gıdalarda bulunan toksinler sadece yetiştirilen ortamın ve kullanılan kimyasal ya da doğal kaynaklı toksinlerin izahı olamaz.

Gıdalarda bulunan toksinler tüketilen sebze ya da meyvenin doğal yapısında bulunan doğal kaynaklı toksinler de olabilir.

 

Hani örnek vermek gerekirse;ne toprak ne de su kaynaklı bir toksin birikmesi olmasa bile sebzenin ya da meyvenin çeşidine göre kendi öz yapısında bulunan toksinleri de vücudumuz bir şekilde absorbe etmek ve etkisini azaltmak için çalışıyor.

 

Yazımızı kısa bir özet ile toparlayacak olursak toksinler nelerdir konusu geniş çerçeveden incelenmesi gereken bir konudur.

 

Bununla birlikte kafanızın karışmaması için ; günlük beslenmenizde kendinizi bir adım ileriye götürmek istiyorsanız, toksinlerle birlikte yaşamayı değil ama toksinlerle nasıl başa çıkacağınızı öğrenmeniz gerekiyor.

Bunun yolu da dengeli beslenme,düzenli egzersiz ,yeterli miktarda sıvı tüketimi yaparak suyun hayatınızda bir engel olmadığı kanaatine varabilirsiniz.

 

Doğal olarak yazımızı okuyan birçok insan benim derdim sadece kilo problemini çözmek,bu yolda ilerlemek diye bir serzenişte bulunabilir.

 

Fakat ne var ki ;günümüzde gıdaların işlenmesi, korunması, yetiştirilmesi gibi karmaşık süreçlerin içerisinde olan her insan kadar siz de risk taşıyan bir birey olarak bu konuyu araştırıyor olabilirsiniz.

 

Tam da bu nedenle beslenmenizde gıdalardan kaynaklı toksinlerin olacağını kabul ederek bu gibi durumlarla nasıl başa çıkılacağını kısaca;bir sağlık profesyoneli veya bir diyetisyenden fikir alarak yolunuza devam edebilirsiniz.

 

 

Kilo kontrolüne yönelik bütün referanslar, diğer hususların yanı sıra dengeli beslenme, düzenli egzersiz, yeterli günlük sıvı alımı, gereken zamanlarda yapılacak besin takviyesi ve yeterli dinlenme de dahil olmak üzere Herbalife Nutrition Kilo Yönetimi Programı ile ilgilidirler. Ferdi sonuçlar değişiklik gösterecektir.

 

Bu ürünün herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmesi veya iyileştirmesi öngörülmemektedir.

 

 “Ticari Markalar, tasarımlar ve diğer Fikri Mülkiyet hakları, Herbalife International, Inc. kuruluşuna veya lisansörlerine aittir. Herbalife Nutrition’ın verdiği izne istinaden kullanılmaktadırlar.”

 

 

Gönül Demir Herbalife Bağımsız Üyesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site Roneon güvenlik uygulamaları ve Google reCAPTCHA tarafından korunmaktadır.<br />Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları kabul edin.